Smartschool

Toolbox biedt heel wat mogelijkheden om het beheer van Smartschool te vereenvoudigen. Enkele modules zorgen er voor dat je taken kan doorgeven aan collega's die geen beheerder zijn in Smartschool.

Synchronisatie leraren

De module synchronisatie leraren laat toe om nieuwe leerkrachten of interimarissen vanuit Informat of Wisa te synchroniseren met Smartschool. Die taak kan je bijvoorbeeld doorgeven aan de personeelsdienst. Op die manier zorgen zij er voor dat nieuwe collega's meteen een account krijgen maar ook in de juiste groepen terecht komen. Leraren die niet effectief in dienst zijn, kunnen in Toolbox als zodanig worden gedefinieerd. Hierdoor komen ze niet in de synchronisatie terecht.
 

Groepen overerven

Bij interimarissen kan je vanuit Toolbox meteen de groepen van de te vervangen leraar overerven. Op die manier heeft de interimaris meteen de juiste rechten.
 

Co-accounts aanmaken

Wordt een leraar vervangen, dan kan je vanuit Toolbox de co-accounts regelen. Ook hiervoor moet je geen beheerder in Smartschool zijn.
 

Titularissen

Vanuit Toolbox kan je meteen een lijst van titularissen opvragen. Dat bespaart heel wat klikwerk in het gebruikersbeheer aan het begin van het schooljaar.
 

Accounts activeren of paswoorden resetten

Een leerling die niet ingelogd geraakt in Smartschool? Vaak moet die leerling op zoek naar iemand die zijn account kan resetten. Met Toolbox kan elke leraar die taak even snel uitvoeren. De leerling kan meteen terug inloggen en de les wordt niet te hard verstoord.
 

Opvolgen en beheren co-accounts

Het opvolgen van ingelogde ouders of het aanmaken van co-accounts is een tijdrovende bezigheid. Je moet in Smartschool ook al beheerder zijn om dit te kunnen doen. Met Toolbox wordt die taak sterk vereenvoudigd: via een heel gebruiksvriendelijke module kan je snel lijsten maken van ouders die al even niet meer hebben ingelogd. Ook het aanmaken of resetten van co-accounts gebeurt via die module. Die module genereert ook de nodige teksten die je meteen kan knippen en plakken in een mail naar de ouders.
 

Groepen met leraren die lesgeven aan klas X of Y

Om de rechten in het Leerlingvolgsysteem van Smartschool in te stellen, maken heel wat scholen per klas een groep aan met de leraren die in die klas lesgeven. Toolbox kan die groepen voor jou aanmaken én opvullen op basis van een tekstbestand (bv. Untis export). Op die manier maak je op enkele minuten die groepen aan en vul je ze op met de juiste leraren.
 

Foto's aan leerlingen koppelen

Krijg je van je schoolfotograaf de foto's digitaal aangeleverd, dan kan je ze met deze module snel koppelen aan de juiste leerling. Ook het omgekeerde is mogelijk: foto's uit Smartschool ophalen en gebruiken voor bv. een leerlingenkaart.
 

Lesrooster importeren

Als de structuur van je lesrooster afwijkt van die van het gebruikersbeheer in Smartschool, moet je vaak manipulaties uitvoeren alvorens het roosterbestand in Smartschool kan geïmporteerd worden. De module Untis naar Smartschool agenda voert die taken voor jou uit. Je uploadt het roosterbestand en je downloadt een omgevormde versie die je kan importeren. In de instellingen kan je aangeven welke manipulaties uitgevoerd moeten worden.